Universiteit Leiden

nl en

Mariana Gkliati

Promovendus

Naam
M. Gkliati
Telefoon
+31 71 527 1388
E-mail
m.gkliati@law.leidenuniv.nl

Mariana Gkliati is een juridisch onderzoeker gespecialiseerd in de bescherming van de mensenrechten in Europa en in Europees immigratierecht.

Meer informatie over Mariana Gkliati

Mariana Gkliati is een juridisch onderzoeken die zich specialiseert in mensenrechten bescherming in Europa en in Europees migratierecht. Ze studeerde rechtsgeleerdheid aan de Nationale en Kapodistriche Universiteit van Athene en behaalde een Legal Research Master aan de Universiteit van Utrecht.

Ze deed haar werkervaring op in onder andere Wenen, Athene en Leiden. Ze heeft gewerkt aan de EU Fundamental Rights Agency op het gebied van asiel, migratie en grenzen en als juridisch rapporteur voor Oxford Reports on International Law. Aan het begin van haar carrière werkte ze als journalist en als vrijwilliger bij de NGO AITIMA. Een NGO die juridische en sociale hulp biedt aan asielzoekers en vluchtelingen.

Momenteel werkt ze aan haar PhD aan het Instituut voor Immigratierecht onder de supervisie van Prof. Dr. Peter Rodrigues en Prof. Dr. Leonard Besselink. Haar onderzoek richt zich op de juridische verantwoordelijkheid van Frontex (European Border and Coast Guard Agency) en de bescherming van personen tegen mensenrechtenschendingen die kunnen worden toegerekend aan het agentschap.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Immigratierecht

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden