Universiteit Leiden

nl en

Mariana Gkliati

Buitenpromovendus

Naam
Dr. M. Gkliati
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.gkliati@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-4494-552X

Mariana Gkliati is een juridisch onderzoeker gespecialiseerd in de bescherming van de mensenrechten in Europa en in Europees immigratierecht.

Meer informatie over Mariana Gkliati

Mariana Gkliati is juridisch onderzoeker, gespecialiseerd in de bescherming van mensenrechten in Europa, asiel- en vluchtelingenrecht en Europees migratierecht. Op het moment is zij bezig met haar promotieonderzoek aan het Europa Instituut, begeleid door Prof. Dr. Peter Rodrigues en Prof. Dr. Leonard Besselink. In haar promotieonderzoek over het Europees Grens- en kustwachtagentschap ‘Frontex’, richt zij zich op diens juridische aansprakelijkheid en de effectieve rechtsbescherming voor individuen  tegen asiel- en migratierechtelijke mensenrechtenschendingen van het agentschap.

Haar bachelor rechtsgeleerdheid heeft zij afgerond aan de National and Kapodistrian University of Athens waarna zij haar Legal Research Master aan de Universiteit Utrecht heeft behaald. Haar werkervaring heeft zij vooral opgedaan in Wenen, Athene en Leiden. Hiervoor heeft zij onder andere gewerkt voor het Bureau van de Grondrechten van de Europese Unie (EU Fundamental Rights Agency) en was zij juridisch redacteur voor de Oxford Reports on International Law. Voordat zij haar juridische carrière startte, was Mariana actief als journaliste, waar zij schreef over mensenrechten, burgerrechten en het onderwijs. Tevens heeft zij zich als vrijwilliger ingezet voor de Griekse NGO AITIMA.

Nevenactiviteiten:

  • Docent in de MasterMA Refugee Protection’ en ‘Forced Migration Studies of the Refugee Law Initiative’ aan de SOAS Universiteit van London.
  • Redactioneel bestuurslid van de  ‘Refugee Law Initiative Working Paper Series’ van de Universiteit van London
  • ‘External affilaite ’ verbonden aan ‘Statewatch’
 

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Publicaties

  • Netherlands Network for Human Rights Research member of the Steering Committee, PhD representative
  • Statewatch external affiliate (responsible for Frontex Observatory)
  • Refugee Law Initiative, University of London editor, Refugee Law Initiative Working Paper Series
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.