Universiteit Leiden

nl en

Maria Berghuis

Gastmedewerker

Naam
Dr. M.L. Berghuis
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.l.berghuis@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6977-9663

Maria Berghuis is werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Maria Berghuis

Maria Berghuis is werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Sinds 2021 is Maria Berghuis werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij de Life in Custody (LIC) study dat het Instituut voor Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Haar proefschrift over de determinanten en consequenties van bezoek in detentie schreef zij eveneens bij dit instituut.

Onderzoek

Maria is betrokken bij de Life in Custody (LIC) study, een onderzoek dat het Instituut Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit survey-onderzoek beoogt de relatie tussen het werkklimaat van het personeel en het leefklimaat van de gedetineerden in kaart te brengen, evenals de consequenties van het werkklimaat en het leefklimaat voor de gedetineerden tijdens detentie en na detentie in alle Nederlandse gevangenissen.

Binnen de LIC-study is Maria als postdoctoraal onderzoeker betrokken bij het onderzoeksproject: The Dutch Prison Visitation Study.

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.