Universiteit Leiden

nl en

Maria Berghuis

Promovendus

Naam
M.L. Berghuis MSc
Telefoon
+31 71 527 8564
E-mail
m.l.berghuis@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6977-9663

Maria Berghuis is werkzaam als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Maria Berghuis

Maria Berghuis is sinds januari 2016 werkzaam bij het Instituut Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

In juni 2013 studeerde zij magna cum laude af in sociale wetenschappen aan de University College Utrecht. Zij vervolgde haar studie aan de Universiteit van Oxford voor een MSc in Evidence Based Social Interventions. Haar afstudeerscriptie over de effectiviteit van re-integratie programma’s voor gedetineerden schreef zij eveneens bij dit instituut.

Onderzoek

Titel onderzoek: Bezoek in Nederlandse gevangenissen: een studie naar de determinanten en gevolgen van bezoek tijdens detentie.

Maria is betrokken bij de Life in Custody [LIC] study, een onderzoek dat het Instituut Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit survey-onderzoek beoogt de relatie tussen het werkklimaat van het personeel en het leefklimaat van de gedetineerden in kaart te brengen, evenals de consequenties van het werkklimaat en het leefklimaat voor de gedetineerden tijdens detentie en na detentie in alle Nederlandse gevangenissen.

Onderwijs

Maria verzorgt onderwijs in de bachelor- en master fase van de opleiding Criminologie. Zij is docente van het vak Comparative Criminal Justice Research Methods. Daarnaast begeleidt zij studenten bij het schrijven van de bachelor scriptie.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.33

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.