Universiteit Leiden

nl en

Margot Schel

Universitair Docent

Naam
Dr. M.A. Schel
Telefoon
+31 71 527 3497
E-mail
mschel@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Margot Schel is Universitair Docent, verbonden aan de programmagroep Onderwijswetenschappen. Margot is in 2015 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden met het proefschrift “Free won’t: Neurobiological bases of the development of intentional inhibition”. Na haar promotie heeft Margot 26 maanden postdoc-onderzoek gedaan aan het Karolinska Institute in Zweden, waarvoor ze een Rubicon beurs ontving, en gewerkt als postdoc bij de afdeling Onderwijs & Ontwikkelingspychologie van de Universiteit Leiden.

In haar onderzoek combineert Margot inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en cognitieve neurowetenschappen om de ontwikkeling van basis leervaardigheden in kaart te brengen.          

Onderzoek

Haar huidige onderzoek is gericht op het onderzoeken van de link tussen cognitieve controle vaardigheden en leervaardigheden. Hierbij maakt Margot gebruik van verschillende methodes, zoals gedragsexperimenten en neuroimaging technieken. Haar interesse gaat uit naar intra-individuele verschillen in cognitieve controle en de invloed hiervan op leervaardigheden.

Subsidie

  • Rubicon Fellowship, NWO (2015)

Relevante link

Universitair Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A39

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie