Universiteit Leiden

nl en

Margaretha Wewerinke-Singh

Universitair docent

Naam
Dr. M.J. Wewerinke-Singh
Telefoon
+31 71 527 4205
E-mail
m.j.wewerinke@law.leidenuniv.nl

Margaretha Wewerinke-Singh richt zich in haar onderzoek op de rol van het recht in het oplossen van duurzame ontwikkelingsvraagstukken. Meer specifiek onderzoekt zij de intersectie tussen mensenrechten en klimaatverandering. Van 2015 tot 2018 was zij als universitair docent milieurecht werkzaam aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van de Zuidelijke Grote Oceaan (University of the South Pacific, USP) in Port Vila, Vanuatu. Zij voerde o.a. onderzoek uit naar de gevolgen van interne ontheemding gerelateerd aan klimaatverandering voor de bescherming van mensenrechten. In 2018 verwierf zij een NWO Veni-subsidie voor haar onderzoeksproject Climate Justice through the Courts (2019-2022).

Margaretha is sinds 2007 betrokken bij multilaterale processen gerelateerd aan mensenrechten en klimaatveranderingen. Ze adviseerde overheden uit Afrika en het Grote Oceaangebied in de internationale klimaatonderhandelingen, vertegenwoordigde non-gouvernementele organisaties bij de VN Mensenrechtenraad en adviseerde de Afrikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens en de Volkeren over de gevolgen van klimaatverandering voor de bescherming van mensenrechten in Afrika. Aan USP ondersteunt ze studenten in het adviseren van hun nationale overheden in de internationale klimaatonderhandelingen. Momenteel adviseert ze ook het Bureau van de Verenigde Naties Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens over mensenrechten en klimaatverandering in het Grote Oceaangebied.

Margaretha promoveerde aan het Europees Universitair Instituut in Florence op een proefschrift getiteld ‘State Responsibility, Climate Change and Human Rights under International Law’. Zij heeft diploma’s in Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (BSc) en Filosofie (BA) van de Radboud Universiteit; een Europese Master Mensenrechten en Democratisering (E.MA) van het Europees Inter-Universitair Centrum voor Mensenrechten en Democratisering in Venetië en een Graduate LLB van Nottingham Law School. Zij ontving de Lord Justice Holker beurs van de Honourable Society of Gray’s Inn (Londen) en is toegelaten tot de Bar van Engeland en Wales in 2014. Zij is tevens aangesloten onderzoeker bij het Onderzoekscentrum voor Klimaatmitigatie aan de Universiteit van Cambridge.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Grotius Centre for Intern Legal Studies

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.16

Contact

Publicaties

  • Journal of South Pacific Law Editor-in-chief
  • Asia Pacific Journal of Environmental Law Member of the Board of Editors
  • Climate Justice Fund (UK) Trustee
  • International-Lawyers.Org Board Member

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie