Universiteit Leiden

nl en

Mareike Boom

Data steward

Naam
M.S. Boom MSc MA
Telefoon
+31 71 527 5200
E-mail
m.s.boom@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3919-4821

Mareike Boom werkt sinds mei 2021 als data steward bij de stafdienst onderzoek het E.M. Meijers Instituut.

Meer informatie over Mareike Boom

Zij is voor onderzoekers de eerste contactpersoon voor datamanagement in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Mareike adviseert in alle fases van het onderzoek: van projectvoorstel met datamanagement paragraaf en begroting kosten voor datamanagement tot afronding van een onderzoek en archivering van de data. Waar nodig verwijst zij onderzoekers door: naar bijvoorbeeld de specialisten in het datamanagementteam van het Centre for Digital Scholarship, experts in een extern data archief evenals onderzoeksondersteuning op gebieden zoals privacy en informatiebeveiliging.

Verder coördineert zij de datamanagement trainingen van de faculteit en ondersteunt zij het faculteitsbestuur op het gebied van datamanagement beleid.

Naast deze facultaire rol als data steward maakt Mareike als embedded research data steward deel uit van onderzoeksteams in grotere onderzoeksprojecten en biedt maatwerkondersteuning op het gebied van datamanagement.

Mareike heeft zich sinds 2017 aan de Universiteit Leiden gespecialiseerd op het gebied van datamanagement in onderzoeksprojecten. Haar focus lag vooral op internationaal kwalitatief onderzoek. Zij heeft een interdisciplinaire en internationale achtergrond. Zij is alumna van de Universiteit Osnabrück met een Master in European Studies en heeft in internationale functies in Duitsland, België en Nederland gewerkt.

Een verbindende rol op het snijvlak van beleid, bestuur en ICT stond centraal in haar postacademische tweede master in Public Information Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) en werk als informatiemanagement trainee in Nederlandse overheidsorganisaties.

Aanwezig

Maandag, woensdag en donderdag.

Data steward

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Bedrijfsvoering
  • Stafafdeling Onderzoek

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B424

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.