Universiteit Leiden

nl en

Marco Stam

Promovendus

Naam
M.T.C. Stam MSc
Telefoon
+31 71 527 7754
E-mail
m.t.c.stam@law.leidenuniv.nl

Marco Stam is promovendus bij de afdeling Economie van de Universiteit Leiden. Voorafgaand aan zijn aanstelling aan de Universiteit Leiden behaalde hij zijn BSc. en MSc. in Criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer informatie over Marco Stam

Marco heeft zijn BSc. in Criminologie, MSc. (cum laude) in Opsporingscriminologie en de Research Track Criminologie voltooid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende zijn masterstudie was hij als onderzoeksstagiair verbonden aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Bij dit instituut schreef hij zijn masterscriptie over de relatie tussen de spatiotemporele distributies van twitterberichten en geweldscriminaliteit.

Titel onderzoek: De effecten van hervormingen in de bijstand en detentie op financieel welzijn en crimineel gedrag van ex-gedetineerden.

Als promovendus onderzoekt Marco de effecten van (hervormingen in) de bijstand en detentie op financieel welzijn en crimineel gedrag. Recente en verwachte toekomstige hervormingen in de bijstand hebben geleid tot het ontstaan van dit onderzoek, als samenwerkingsproject tussen de afdeling Economie en de afdeling Criminologie van de Universiteit Leiden.
Zodoende valt het project onder de respectievelijke onderzoeksprogramma’s ‘Hervormingen van sociale regelgeving’ en ‘Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity’.

Publicaties:

  • Bosse, T., Gerritsen, C., de Man, J., & Stam, M. (2014). Inducing anxiety through video material. In  Human-Computer Interaction International 2014 – Posters’ Extended Abstracts (pp. 301-306). Springer International Publishing.
  • Stam, M., Breda, W. van, Gerritsen, C., & Krainski, E. (2016). Assessing the Spatiotemporal Relation  between Twitter Data and Violent Crime. Submitted to the 22st European Conference on Artificial Intelligence (ECAI2016).

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Economie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 2.25

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie