Universiteit Leiden

nl en

Marco Stam

Docent

Naam
M.T.C. Stam MSc
Telefoon
+31 71 527 7754
E-mail
m.t.c.stam@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1956-268x

Marco Stam is promovendus bij de afdeling Economie van de Universiteit Leiden. Voorafgaand aan zijn aanstelling aan de Universiteit Leiden behaalde hij zijn BSc. en MSc. in Criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer informatie over Marco Stam

Marco heeft zijn BSc. in Criminologie, MSc. (cum laude) in Opsporingscriminologie en de Research Track Criminologie voltooid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende zijn masterstudie was hij als onderzoeksstagiair verbonden aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Bij dit instituut schreef hij zijn masterscriptie over de relatie tussen de spatiotemporele distributies van twitterberichten en geweldscriminaliteit.

Titel onderzoek: The relationship between welfare benefits, employment and crime

Als promovendus onderzoekt Marco de relatie tussen bijstandsuitkeringen, arbeidsparticipatie en crimineel gedrag. Recente hervormingen in de bijstand hebben geleid tot het ontstaan van dit onderzoek, als samenwerkingsproject tussen de afdeling Economie en de afdeling Criminologie van de Universiteit Leiden. Zodoende valt het project onder de respectievelijke onderzoeksprogramma’s ‘Hervormingen van sociale regelgeving’ en ‘Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity’.

Publicaties

  • Bosse, T., Gerritsen, C., de Man, J., & Stam, M.T.C. (2014). Inducing anxiety through video material. In C. Stephanidis (Ed.), Human-Computer Interaction International 2014 – Posters’ Extended Abstracts (pp. 301-306). New York, NY: Springer International Publishing.

  • Stam, M.T.C., Gerritsen, C., Van Breda, W., Krainski, E.T. (2017). Assessing the Spatiotemporal Relation between Twitter Data and Violent Crime. In B. Verheij, & M. Wiering (Eds.), Preproceedings of the 29th Benelux Conference on Artificial Intelligence (BNAIC 2017) (pp. 213-223). Groningen: University of Groningen.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.33

Contact

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Economie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.08

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.