Universiteit Leiden

nl en

Marco Stam

Gastmedewerker

Naam
Dr. M.T.C. Stam
Telefoon
+31 71 527 7754
E-mail
m.t.c.stam@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1956-268x

Marco Stam is sinds januari 2022 als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdelingen Criminologie en Economie.

Meer informatie over Marco Stam

Marco Stam is sinds januari 2022 als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdelingen Criminologie en Economie.

Opleiding

Na een bacheloropleiding Criminologie, heeft Marco een mastergraad behaald in Investigative Criminology (cum laude) en de Research Track Criminology (cum laude) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn masterthesis, geschreven tijdens een stage aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), heeft hij gepresenteerd en gepubliceerd op de Benelux Conference on Artificial Intelligence. Gedurende zijn promotieonderzoek, heeft hij formeel onderwijs ontvangen in Econometrie en Toegepaste Micro-econometrie aan het Tinbergen Instituut.

Onderzoek

In januari 2022, is Marco gepromoveerd aan de afdelingen Economie en Criminologie van de Universiteit Leiden. Zijn proefschrift ‘Essays on Welfare Benefits, Employment, and Crime’, was onderdeel van de ‘Reform of Social Legislation’ en ‘Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity’ onderzoeksprogramma’s, en werd gefinancierd door het Instituut Gak. De resulterende papers zijn gepresenteerd op verscheidene internationale conferenties, waaronder de jaarlijkse bijeenkomsten van de EALE, ESPE en ASC. Beleidsrelevante bevindingen zijn gepresenteerd bij, onder andere, de Nederlandsche Bank en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Marco is tegenwoordig als onderzoeker betrokken bij het Universiteit Leiden project ‘Bestraffen: Wat Werkt?’ en het Centre for BOLD Cities project ‘Reintegratie in BOLD Cities’, respectievelijk gefinancierd door de Gratama Stichting en de Nederlandse Organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw).

Onderwijs

Gedurende zijn promotieonderzoek heeft Marco verscheidene vakken in criminologie en economie gedoceerd en gecoördineerd. Op huidig moment begeleidt hij bachelor- en mastertheses in criminologie.

Nevenactiviteiten

Als data scout voor ODISSEI, draagt Marco bij aan de integratie van databronnen tot een nationale data-infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek.

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Economie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.08

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.