Universiteit Leiden

nl en

Maral Darouei

Universitair docent

Naam
Dr. M. Darouei
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.darouei@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7643-652x

Drs. Maral Darouei is sinds februari 2016 als promovenda verbonden aan het Instituut voor Fiscale en Economische vakken bij de afdeling Bedrijfswetenschappen. Zij houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van ‘organizational behavior’ in de context van ‘turnaround management’.

Meer informatie over Maral Darouei

Drs. Maral Darouei is sinds februari 2016 als promovenda verbonden aan het Instituut voor Fiscale en Economische vakken bij de afdeling Bedrijfswetenschappen. In haar onderzoek richt Darouei zich op de ontwikkeling van technologie en de implicaties voor hoe, wanneer en waar het werk gedaan wordt, ook wel ‘het nieuwe werken’ of ‘‘flexibel werken’’ genoemd. Darouei is vooral geïnteresseerd in de effecten van ‘‘flexibel werken’’ op het welzijn van de werknemer en de kwaliteit van de arbeid. In haar onderzoek gaat ze dieper in op de huidige ‘always on’ cultuur, beschikbaarheid verwachtingen en de overbelasting van werknemers. Bovendien schenkt ze aandacht aan de implicaties van het flexibele werken op de perceptie van de ‘‘ideale werknemer’’.

Relevante vraagstukken omtrent haar onderzoek: Leidt flexibel werken tot meer rolconflicten tussen werk en privé? Ervaren flexibele werknemers meer moeite om los te komen van het werk dan niet flexibele werknemers? Wat is de invloed van beschikbaarheid verwachting van de werkgever op de relatie tussen werk-gerelateerde smartphone gebruik en werk-thuis interferentie van de werknemer? Zijn flexibele werknemers benadeeld in het promotie process? Darouei heeft ook veel belangstelling voor ‘‘genderverschillen in het promotieprocess’’. Als zodanig zal zij zich in haar proefschrift ook willen verdiepen in gender diversiteit in de advocatuur en de rechterlijke macht.

Darouei studeerde Human Resource Management aan het Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam en behaalde in 2015 een cum laude mastergraad. Verder heeft zij haar diploma voor het Engelstalige B.Sc. in International Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam behaald. Haar internationale nieuwsgierigheid heeft haar tevens naar het buitenland gestreefd. In het laatste jaar van de Bachelor heeft drs. Darouei zes maanden op ‘The State University of New York (SUNY) at Buffalo’ doorgebracht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.28

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.