Universiteit Leiden

nl en

Maarten van de Ven

Teamleider onderwijsbeleidsonderzoek

Naam
Dr. M.J.J.M. van de Ven
Telefoon
+31 71 527 6127
E-mail
m.j.j.m.van.de.ven@iclon.leidenuniv.nl

Maarten werkt al ruim 20 jaar als onderwijsadviseur, onderwijsonderzoeker, docententrainer, leidinggevende en docent in het Hoger Onderwijs. Sinds april 2012 werkt hij bij ICLON als hoofd van de afdeling Hoger Onderwijs en als senior onderwijsadviseur. Hij is verantwoordelijk voor de interne organisatie, de aansturing van de medewerkers en het financieel beleid van de afdeling. 

Centraal in de eerste helft van zijn loopbaan stond het gebruik van computers in het onderwijs. Al in de jaren tachtig, ruim voor de komst van het wereldwijd web, ontwierp en ontwikkelde hij interactieve leerprogramma’s op de computer. Deze ervaring zette hij vanaf 1991 aan de TU Delft in bij het adviseren van docenten en opleidingen bij het gebruik van ICT in het onderwijs (ICTO) en bij het ontwikkelen van ICTO-beleid voor universiteiten en faculteiten. Veel van zijn projecten lagen op het terrein van digitaal toetsen. In de tweede helft van zijn loopbaan, vanaf 2001, verbrede hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn werkterrein naar docentprofessionalisering en kwaliteitszorg. Hij verzorgde trainingen in didactiek en hij was betrokken bij interne en externe onderwijsvisitaties. Hij gaf leiding aan de ontwikkeling en uitvoering van de Rotterdamse educatieve minoren, waarin hij ook actief was als docent. Daarnaast was hij zakelijk directeur van Risbo bv. 

In 1983 af studeerde Maarten af als psycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vijftien jaar later promoveerde hij aan de TU Delft.

Teamleider onderwijsbeleidsonderzoek

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • Onderwijsbeleidsonderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.38

Contact

Publicaties

  • Maarten van de Ven Photography Aanbieden van foto's en fotografie-instructies en -trainingen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.