Universiteit Leiden

nl en

Lynette Janssen

Promovendus

Naam
Mr. L.G.A. Janssen
Telefoon
+31 71 527 1772
E-mail
l.g.a.janssen@law.leidenuniv.nl

Mr. L.G.A. Janssen is sinds 15 oktober 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als PhD-candidate.

Meer informatie over Lynette Janssen

Leiden Law Blog

Lynette Janssen is in 2013 afgestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden in de master Financieel recht (cum laude). Haar bachelor heeft ze eveneens gevolgd aan de Universiteit Leiden. In 2012 heeft zij een semester gestudeerd aan Boston University School of Law te Boston. Sinds 15 oktober 2013 is ze bij het Hazelhoff Centre for Financial Law werkzaam als PhD-candidate en betrokken bij (Engelstalig) onderwijs over financieel recht. Lynette is hoofdzakelijk geïnteresseerd in bancair insolventierecht en bankentoezicht.

Onderzoek

Titel onderzoek: Wisselwerking nationaal - Europees privaatrecht en bancair insolventierecht (Recovery and Resolution Directive).
Haar PhD-onderzoek richt zich op de interactie tussen Nederland, Duits en Engels privaatrecht en de Europese regels over de afwikkeling van banken (de Bank Recovery and Resolution Directive). In 2015 was Lynette gastonderzoeker aan Goethe University (Frankfurt) en trainee bij de Divisie Toezicht binnen het Directoraat-Generaal Juridische zaken van de Europese Centrale Bank.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Financieel Recht

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden
Kamernummer 1.02

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.