Universiteit Leiden

nl en

Lucas Noyon

Ph.D.-fellow

Naam
Mr.drs. L. Noyon
Telefoon
+31 71 527 1992
E-mail
l.noyon@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5060-3406

Lucas Noyon is sinds januari 2015 als PhD-fellow verbonden aan de afdeling strafrecht. Hij doet onderzoek naar de wisselwerking tussen publieke opinie en het stelsel van strafrechtspleging en is betrokken bij diverse vakken in het strafrechtelijk onderwijs.

Meer informatie over Lucas Noyon

Lucas Noyon studeerde Rechtsgeleerdheid en Algemene sociale wetenschappen (met een specialisatie in politieke theorie en politiek gedrag) aan de Universiteit van Amsterdam en rondde beide bachelors cum laude af. Daarna behaalde hij een master Strafrecht aan de Erasmus universiteit (cum laude) en een master Criminologie aan de Universiteit Leiden.

Hij werkte als student-assistent bij de afdeling Straf(proces)recht van de Erasmus Universiteit en als student stagiair bij onder meer het advocatenkantoor Prakken d’Oliveira en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Bij dit laatste instituut werkte hij ook nog enige tijd als junior onderzoeker.

Onderzoek

Zijn interdisciplinaire promotieonderzoek is gericht op de wisselwerking tussen de publieke opinie en het stelsel van strafrechtspleging. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het handelen van het Openbaar Ministerie.

Onderwijs

Lucas geeft onderwijs in de strafrechtelijke bachelorvakken en begeleidt daarnaast bachelor- en masterscripties.

Ph.D.-fellow

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.34

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.