Universiteit Leiden

nl en

Lisette van Zonneveld

Naam
Dr. E.M. van Zonneveld
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
e.m.van.zonneveld@leidenuniv.nl

Kort CV

Lisette van Zonneveld studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. In 2009 is zij begonnen aan de Research Master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’. Als onderdeel van haar master liep ze tien maanden stage aan het Ambulatorium op de Universiteit Leiden. Ze was verbonden aan het neurospreekuur waarbij ze voornamelijk ervaring opdeed met neuropsychologische diagnostiek. Daarnaast heeft ze haar scriptie geschreven over de neuronale activiteit tijdens een werkgeheugentaak bij kinderen en adolescenten met Neurofibromatose type 1.

Sinds november 2011 is Lisette verbonden aan de Universiteit Leiden waar zij in samenwerking met het Preventief Interventieteam (PIT) van de gemeente Amsterdam een screening uitvoert naar de sociale leerbaarheid. Het doel is om minderjarige broertjes en zusjes van delinquenten en kinderen met ernstig schoolverzuim een advies te kunnen geven voor zorg op maat, zodat zij niet zullen afglijden naar de criminaliteit. Daarnaast willen we meer inzicht krijgen in de onderliggende mechanismen van het gedrag dat deze kinderen laten zien.

CV E.M. Zonneveld (2014)

Onderzoek

Lisette doet onderzoek naar voorspellers van agressie bij kinderen in de leeftijd van vijf tot en met achttien jaar. Hierbij ligt de nadruk op de sociale ontwikkeling, regulatiemechanismen en fysiologische maten.

Relevante links

 

Zie Engelstalig profiel Lisette van Zonneveld

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie