Universiteit Leiden

nl en

Lindy Wijsman

Naam
Dr. L.A. Wijsman
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
l.a.wijsman@fsw.leidenuniv.nl

Lindy Wijsman rondde in 2012 haar onderzoeksmaster Educational Sciences: Learning in Interaction af aan de universiteit Utrecht, nadat zij hier in 2010 ook de bachelor onderwijskunde behaalde. Het onderwerp van haar masterscriptie was de autonome en gecontroleerde motivatie van leerlingen in relatie tot het interpersoonlijke gedrag van hun docenten. Na een half jaar gereisd te hebben, en een half jaar als junior-onderzoeker bij de universiteit Utrecht gewerkt te hebben, is Lindy in augustus 2013 begonnen met haar promotietraject bij de universiteit Leiden. 

Onderzoek

In haar promotieonderzoek bestudeert Lindy prestaties en motivatie van middelbare scholieren, in de context van een interventie op school. Hierbij worden prestaties, motivatie, vertrouwen in eigen kunnen, en algemeen welbevinden onderzocht van de brugklas tot en met de derde klas. 

Onderwijsactiviteiten

Lindy begeleidt bachelor- en masterstudenten bij hun scripties. Daarnaast is Lindy als docent en werkgroepbegeleider betrokken bij onderwijs in de bachelor psychologie, waaronder bij het vak School Psychology. 

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie