Universiteit Leiden

nl en

Lilian Steffens

Docent

Naam
Dr.mr. L.F.A. Steffens
Telefoon
+31 71 527 1326
E-mail
l.f.a.steffens@law.leidenuniv.nl

Vanaf 1 januari 2017 is Lilian Welling-Steffens (1967) gastdocente bij de afdeling Internationaal Privaatrecht van de Universiteit Leiden, waar ze bachelor- en masterscripties begeleidt.

Meer informatie over Lilian Steffens

Ze is tevens advocate bij de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht van Loyens & Loeff N.V. Ze is gespecialiseerd in (gesecureerde en gestructureerde) financieringen, herstructurering en insolventie en expert op het gebied van het internationaal privaatrecht. Ze werkte van 1997 – 2005 ook al voor de afdeling Bank- en Effectenrecht van Loyens & Loeff en was tussen 2004 en 2015 als Universitair Hoofddocent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, de Catholic University of Malawi en Chancellor Collage, University of Malawi.

Lilian doceert aan de Universiteit van Amsterdam en geeft het vak Goederen- en Insolventierecht in de Zuid-As Master (een samenwerking tussen de VU en de UvA). Daarnaast begeleidt ze Master scripties op het gebied van het insolventierecht en geeft ze het onderdeel Internationaal privaatrecht voor de specialisatie cursus Grotius Effectenrecht. Ook is ze annotator voor "Ins Updates Insolventierecht" van Bju.
 

Opleiding

PhD Internationaal Privaatrecht, Universiteit van Leiden (1997); Nederlands Recht en Internationaal Recht, Universiteit van Amsterdam (1992).

Talen

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Chichewa.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Civiel recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

  • Loyens & Loeff N.V. Advocaat
  • Universiteit van Amsterdam Docent

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie