Universiteit Leiden

nl en

Laura van Bochove

Universitair docent

Naam
Mr.dr. L.M. van Bochove
Telefoon
+31 71 527 8086
E-mail
l.m.van.bochove@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-8299-2346

Mr. dr. L.M. van Bochove is sinds 1 september 2015 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als universitair docent.

Meer informatie over Laura van Bochove

Laura van Bochove is privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde in 2013 aan dezelfde universiteit op het onderwerp ‘betrokkenheid van derden bij contractbreuk’. In haar door NWO gefinancierde proefschrift vergelijkt zij de consequenties die het Nederlandse, Duitse, Franse, Engelse en Amerikaanse recht verbinden aan het verstoren van andermans contractuele relatie, waarbij kan worden gedacht aan het uitlokken of faciliteren van contractbreuk.  In het kader van haar proefschrift heeft Laura in 2011 en 2012 als visiting scholar onderzoek verricht aan de University of Arizona en Cambridge University.

Sinds 2008 doceert Laura Nederlands- en Engelstalige bachelor- en mastervakken op het terrein van het IPR. Ook heeft zij verschillende artikelen geschreven over IPR-onderwerpen, waaronder de bescherming van zwakkere partijen binnen het IPR en de exceptie van de openbare orde in het Europees procesrecht. Haar interesses gaan verder uit naar het internationaal familierecht, in het bijzonder het internationaal huwelijksvermogensrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Civiel recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C212

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.