Universiteit Leiden

nl en

Kristel van Kruisbergen

Promovendus

Naam
Mr. K.A.M. van Kruisbergen LLM
Telefoon
+31 71 527 3541
E-mail
k.a.m.van.kruisbergen@law.leidenuniv.nl

Titel onderzoek: Mutual trust in a Divers Union - Seeking ways to give substance to the rule of law as a shared value.

Meer informatie over Kristel van Kruisbergen

Kristel studeerde rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na haar bachelor studie koos ze voor een specialisatie in Europees en internationaal recht door de Master European Law aan de Radboud Universiteit Nijmegen te volgen met een focus op mensenrechten en migratierecht. 

Na haar studie heeft ze ervaring opgedaan bij een mensenrechtenkantoor in Kaapstad, Zuid-Afrika waar ze met verschillende rechtsgebieden in aanraking kwam: van vluchtelingenrecht tot strafrecht. Vervolgens werkte ze als docent bij de afdeling internationaal en Europees recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze vakken doceerde op het gebied van algemeen en materieel Europees recht en internationaal recht.

Sinds september 2016 is ze werkzaam bij het Europa Instituut aan de Universiteit van Leiden als docent en onderzoeker. Naast het generale Europese recht doceert ze in verschillende vakken op het gebied van mensenrechten en het EVRM.  

Na het ontvangen van de Meijers beurs werkt ze per september 2018 als PhD student voor zowel het Europa Instituut als de afdeling Strafrecht aan de Universiteit van Leiden. Ze schrijft momenteel haar PhD over het beginsel van wederzijds vertrouwen en het respect voor de rechtstaat in de Europese Unie.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.22

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.