Universiteit Leiden

nl en

Karolina La Fors

Onderzoeker

Naam
Dr. K. La Fors LLM MA
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
k.la.fors@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2030-7555

Karolina La Fors is een post-doc onderzoeker binnen het EU project e-SIDES en ze richt onderzoek uit binnen het team van eLaw naar de ethische, sociale en juridische aspecten van privacy-preserving big data technologieën.

Meer informatie over Karolina La Fors

Biografie

Karolina heeft rechten en sociale wetenschappen gestudeerd en ze heeft haar promotie in rechten en technologie, meer specifiek in de bescherming persoonsgegevens en mensenrechten aan de Universiteit van Tilburg in 2016 verdedigd. Haar dissertatie richtte zich op de wettelijke (data protectie) en sociale implicaties van digitale preventie en identificatie praktijken door de Nederlandse overheid op kinderen en migranten. Haar "Science and Technology Studies" geïnformeerde juridische analyse keek naar hoe risico profielen van kinderen en migranten ontstaan in de praktijk en wat zijn hun implicaties op de rechten en identiteit van deze vaak ‘gemarginaliseerde’ burgers.

Onderzoeksdomein en interesse

Ze heeft onderzoeksinteresse en ervaring in de domeinen van risico profilering, preventie, privacy, identiteit, big data, bescherming persoonsgegevens, data centers van de overheid onder anderen de data centers van de politie. Ze heeft verder interesse in de veranderende juridische positie van burgers met betrekking tot digitale technologieën. In 2010 ze was uitgenodigd naar de Faculteit van Geographie van Durham University, VK om haar onderzoek naar risico taxatie systemen en strategieën te verdiepen. Ze heeft ook ervaring opgedaan als docent binnen de kader van de Master in La wand Technology van Tilburg University. Verder, heeft ze als onderzoeker aan meerdere, door de EU gesubsidieerde projecten gewerkt zo als b.v. DigIDeas, HIDE, FIDIS and STORK.

Onderzoeker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.