Universiteit Leiden

nl en

Judit Altena

Universitair docent

Naam
Mr.dr. J.G.H. Altena
Telefoon
+31 71 527 5356
E-mail
j.g.h.altena@law.leidenuniv.nl

Judit Altena-Davidsen is sinds april 2016 als universitair docent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Judit Altena

Algemeen

Judit Altena-Davidsen is sinds april 2016 als universitair docent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Zij studeerde Religiewetenschappen en Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2009 kwam ze naar Leiden voor de master straf- en strafprocesrecht. Van september 2010 tot en met april 2016 was zij aangesteld als promovenda aan het Instituut voor Strafrecht en Criminologie. Zij is lid van de Faculteitsraad Rechtsgeleerdheid sinds 2013.

Onderzoek

Judit Altena schreef een proefschrift getiteld ‘Het legaliteitsbeginsel en de doorwerking van Europees recht in het Nederlandse materiële strafrecht’, waar zij op 22 september 2016 op promoveerde in Leiden. Het onderzoek maakte deel uit van het facultaire profileringsgebied Interaction Between Legal Systems en van het onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity.

Sinds 2011 is Judit Altena lid van de deelredactie Europees Strafrecht bij Delikt & Delinkwent. In die hoedanigheid verzorgt zij tweemaal per jaar de Rubriek Europees Strafrecht voor dat tijdschrift. Tijdens het schrijven van het proefschrift was zij twee jaar AIO-redacteur bij Ars Aequi. In het kader van haar promotieonderzoek verbleef zij daarnaast in 2013 twee maanden als Visiting Fellow aan de Universiteit van Bergen.

Onderwijs

Judit Altena verzorgt onderwijs in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid en begeleidt bachelor- en masterscripties. Dit collegejaar geeft zij de vakken Inleiding Strafrecht (BA1) en Privatissimum (Master Rechtsgeleerdheid, richting Straf- en Strafprocesrecht). Daarnaast is zij de scriptiecoördinator van de afstudeerrichting straf- en strafprocesrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.29

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie