Universiteit Leiden

nl en

Joost Welten

Gast

Naam
Dr. F.J.J. Welten
Telefoon
+31 71 527 1646
E-mail
f.j.j.welten@hum.leidenuniv.nl

Joost Welten is een onderzoeker aan het Instituut voor Geschiedenis. Zijn onderzoek focust op de overgang van de vroegmoderne tijd naar de moderne tijd - met de Franse Revolutie en Napoleon als kernthema's.

Meer informatie over Joost Welten

De overgang van de vroegmoderne tijd naar de moderne tijd - met de Franse Revolutie en Napoleon als kernthema's - boeit me mateloos. Alle aspecten daarvan hebben mijn interesse, van de meest verheven tot de meest banale. 

Interessegebieden

  • Hof, monarchie, hoogadellijke dames
  • Dagelijks leven, egodocumenten
  • Sociale geschiedenis, militaire geschiedenis, kunstgeschiedenis, intellectuele geschiedenis, monetaire geschiedenis
  • Franse Revolutie, Napoleon
  • 18e eeuw, 19e eeuw 

Prijzen en subsidies

De Geschiedenisprijs Huis van Arenberg 2020, voor mijn boek De vergeten prinsessen van Thorn (1700-1794) (Gorredijk 2020: Sterck & De Vreese).

De la Courtprijs 2008 van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen, voor mijn dissertatie In dienst voor Napoleons Europese droom. De verstoring van de plattelandsgeschiedenis in Weert.

Publicaties

Joost Welten, In dienst voor Napoleons Europese droom. De verstoring van de plattelandssamenleving in Weert (Leuven 2007: Uitgeverij Davidsfonds). [tevens proefschrift Universiteit Utrecht 2007]

Joost Welten, Met klinkende munt betaald: muntcirculatie in de beide Limburgen 1770-1839 (Utrecht 2010: Geldmuseum). (= Van Gelder-lezing 2010).

Joost Welten en Johan De Wilde, Met Napoleon naar Moskou. De ongelooflijke overlevingstocht van Joseph Abbeel (Leuven 2011: Uitgeverij Davidsfonds).

Joost Welten, Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon (Leuven 2015: Uitgeverij Davidsfonds). 

Gast

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Instituut voor Geschiedenis
  • Algemene Geschiedenis

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.