Universiteit Leiden

nl en

Jonne Vulperhorst

Promovendus

Naam
J.P. Vulperhorst MSc
Telefoon
+31 71 527 4027
E-mail
j.p.vulperhorst@iclon.leidenuniv.nl

Jonne Vulperhorst is promovendus en adviseur.

Meer informatie over Jonne Vulperhorst

Sinds 1 september 2016 werkt Jonne Vulperhorst voor het ICLON als promovendus en voor 1 dag in de week als adviseur. Hiervoor heeft hij een jaar gewerkt in Utrecht, ook als promovendus en adviseur/trainer. In zijn trainerswerk heeft hij vooral studenten getraind in hoe ze effectief kunnen studeren.

In 2015 heeft Jonne zijn onderzoeksmaster Educational Sciences: Learning in Interaction afgerond en daarvoor heeft hij zijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen afgerond. Naast zijn studie heeft hij als studentassistent gewerkt onder de leerstoel van Mieke Brekelmans. Tijdens en na zijn studie heeft hij studenten lesgegeven aan de Open Universiteit en de Universiteit Utrecht op het gebied van lessenseries ontwikkelen, statistiek en academische vaardigheden.

Onderzoek

In zijn onderzoek kijkt hij naar de interesseontwikkeling van jongeren over de loop van drie jaar. Wat houdt ze bezig tijdens, maar ook na schooltijd, en verandert dit in de loop van de tijd? Deze interesses wil hij daarnaast koppelen aan de studiekeuze van de jongeren om antwoord te krijgen op hoe belangrijk deze interesses eigenlijk zijn in het kiezen van een studie. Ten slotte volgt hij deze jongeren in hun transitie van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs. In zijn onderzoek kijkt hij daarmee ook naar of de interesses die een student heeft voorspellend kunnen zijn voor wanneer iemand stopt met een studie.

Daarnaast werkt hij 1 dag in de week als trainer/adviseur waarin hij zich vooral richt op het trainen van studenten die voor het eerst voor de klas zullen staan en hoe docenten studenten goed kunnen motiveren.

 

  • ICLON
  • Voortgezet Onderwijs
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden

Contact

Promovendus

  • ICLON
  • Voortgezet Onderwijs
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B4.32

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie