Universiteit Leiden

nl en

Johanna van Schaik

Naam
Dr. J.E. van Schaik Ph.D.
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.e.van.schaik@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Jo studeerde cognitieve neurowetenschappen, biologie, en psychologie aan University College Utrecht (BSc, 2010) en volgde daarna de onderzoeksmaster cognitieve neurowetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen (MSc, 2012). Zij kreeg de Toptalent PhD beurs van het Donders Instituut om door te gaan met haar masterscriptie onderzoek naar de ontwikkeling en mechanismes van spiegelgedrag, met Dr. Sabine Hunnius, Prof. Harold Bekkering, en Prof. Ivan Toni als promotoren (PhD, 2017). Jo kreeg vervolgens een beurs van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO, deel van NWO) in de ronde ‘Postdocs in de onderwijswetenschappen’ om naar de programmagroep Onderwijswetenschappen te komen als postdoc onderzoeker.

Onderzoek

Samen met Prof. Maartje Raijmakers bestudeert Jo hoe jonge kinderen natuurwetenschappelijke concepten leren en aanpassen (‘conceptual change’) tijdens het hands-on experimenteren en hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze wetenschappelijke proefjes leerzaam zijn voor kinderen. Zij maakt gebruik van zowel EEG als gedrag onderzoek. 

Subsidies

  • 2016: Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) Postdoc in de onderwijswetenschappen beurs
  • 2014: Federation of European Neuroscience Societies NENS Exchange Grant om in het buitenland een onderzoeksproject uit te voeren
  • 2012: Donders Instituut TopTalent PhD beurs

Relevante link

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie