Universiteit Leiden

nl en

Johan van Wilsem

Naam
Dr. J.A. van Wilsem
E-mail
j.a.van.wilsem@umail.leidenuniv.nl

Johan van Wilsem (1972) is universitair hoofddocent Criminologie en is sinds 2006 werkzaam bij de Afdeling Criminologie van de Universiteit Leiden.

Onderzoek

Zijn promotieonderzoek voerde hij uit aan de Radboud Universiteit Nijmegen bij de sectie Sociologie. In 2003 promoveerde hij op het proefschrift ‘ Crime and Context: The Impact of Individual, Neighborhood, City and Country Characteristics on Victimization’. Zijn inhoudelijke specialismen zijn slachtofferschap van criminaliteit, met name op het gebied van cybercrime, zoals online oplichting, bedreiging en identiteitsfraude. Daarnaast houdt hij zich qua onderzoek bezig met internationale vergelijking van criminaliteit. 

Onderwijs

Binnen de opleiding Criminologie coördineert en verzorgt Van Wilsem de vakken Misdaadanalyse (Master Forensische Criminologie) en  Criminal Justice: Legitimacy, Effectiveness, Accountability (Master Criminal Justice). 

Van Wilsem is lid van het Dagelijks Bestuur van de Afdeling Criminologie, coördinator van de Bachelor Criminologie, voorzitter van de Toelatingscommisie Master Criminologie en voorzitter van de gezamenlijke Opleidingscommissies van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.