Universiteit Leiden

nl en

Jean Pierre Habarurema

Buitenpromovendus

Naam
J.P. Habarurema
Telefoon
+31 71 527 5200

Jean Pierra Habarurema (1986) is een promovendus bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie aan Universiteit Leiden.

Meer informatie over Jean Pierre Habarurema

Jean Pierra Habarurema (1986) is een promovendus bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie aan Universiteit Leiden. Hij is momenteel bezig met het schrijven van zijn proefschrift over de praktijk van de toepassing van voorlopige hechtenis in Rwanda. De titel van zijn onderzoek is 'Practice of Pre-Trial Detention in Rwanda: Challenges and prospects'. Zijn onderzoek richt zich op het rechtskader van voorlopige hechtenis in het algemeen en in Rwanda in het bijzonder door te onderzoeken in hoeverre Rwanda voldoet aan zijn internationale verplichtingen wat voorlopige hechtenis betreft. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de toepassing van de wet in de boeken en de wetgeving in de praktijk en stelt de strategie├źn voor om de uitdagingen het hoofd te bieden.

Zijn promotoren zijn prof. Dr. P. Schyut en prof. Dr. N. Huls. Jean Pierre studeerde af met een mastrdiploma (LL.M) in Criminal Justice van de University of Cape Town in Zuid-Afrika en werkt sinds 2012 tot op heden als Officier van Justitie op verschillende niveaus in het Openbaar Ministerie van Rwanda. Hij is momenteel een openbare aanklager in dezelfde instelling waar hij het openbaar ministerie vertegenwoordigt in strafzaken voor het hooggerechtshof. Hij is ook gastdocent aan de Kigali Independent University, University of Lay Adventist van Kigali en de Universiteit van Kigali, waar hij strafrecht en strafprocesrecht doceert.

Zijn algemene academische interesses zijn strafrecht, strafrechtelijke procedures en mensenrechten.

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer flex

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.