Universiteit Leiden

nl en

Jantiene Schoorl

Onderzoeker

Naam
Dr. J. Schoorl
Telefoon
+31 71 527 3809
E-mail
j.schoorl@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Jantiene Schoorl studeerde forensische criminologie en klinische forensische psychologie. Voor haar afstudeerscripties deed zij onderzoek bij de CAPVUMCA/Bascule naar neurobiologische factoren van agressief en antisociaal gedrag bij delinquente adolescente jongens en bij De Waag Utrecht naar de samenhang tussen de kwaliteit van leven en het recidiverisico van delinquenten in de ambulante forensische psychiatrie.

Per 1 januari 2011 is zij verbonden aan de Universiteit Leiden als AIO op het PMTO onderzoek, waar zij onderzoek zal uitvoeren naar de neurobiologische en cognitieve factoren van agressief en antisociaal gedrag bij jongens met een disruptieve gedragsstoornis met een specifieke focus op zelfregulatie.

CV J. Schoorl (2014)

Onderzoek

Haar onderzoek is gericht op de neurobiologische en cognitieve factoren van agressief en antisociaal gedrag bij jongens met een disruptieve gedragsstoornis. Hierbij richt ze zich specifiek op de rol die zelfregulatie inneemt. Zelfregulatie wordt gemeten door te kijken naar het stressregulatiesysteem (cortisol, hartslag, huidgeleiding), beslissingen nemen onder invloed van emoties, taalvaardigheid en executieve functies zoals planning, inhibitie, aandacht en werkgeheugen. Inzicht in de verschillende oorzaken van agressief en antisociaal gedrag kan bijdragen aan een betere aansluiting tussen de interventie en het profiel van het kind, wat kan leiden tot effectievere behandelingen.

Registraties

Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) (2010)

Relevante links

Promotoren

  • Prof. dr. J.T. Swaab 
  • Prof. dr. S.H.M. Van Goozen

 

Zie Engelstalig profiel Jantiene Schoorl

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Ambulatorium

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A11

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie