Universiteit Leiden

nl en

Janneke Vink

Buitenpromovendus

Naam
Mr. J. Vink
Telefoon
+31 71 527 7548
E-mail
j.vink@law.leidenuniv.nl

Janneke Vink LL.M. is op 10 oktober 2019 gepromoveerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden, met prof. dr. Paul Cliteur als promotor. Zij is werkzaam bij de Open Universiteit. De link naar haar contactgegevens vindt u onder 'profiel'.

Meer informatie over Janneke Vink

Leiden Law Blog

Janneke Vink (LL.M., Universiteit Leiden) (1990) behaalde haar masters Straf- en strafprocesrecht en Encyclopedie en filosofie van het recht (cum laude) aan de Universiteit Leiden. Haar gecombineerde masterthesis ging over het gebruik en misbruik van het trias politica-argument in de strafrechtswetenschap.

Janneke is inmiddels gepromoveerd op haar proefschrift 'The Open society and its Animals'. Zij schreef haar proefschrift onder supervisie van prof. dr. Paul Cliteur. Haar proefschrift gaat over dieren in de constitutionele democratie: een verkenning van mogelijkheden tot dierenbescherming in de democratie en het rechtssysteem. Concreet onderzoekt zij of er manieren zijn om die positie te verbeteren, zonder radicaal te breken met de klassiek-liberale uitgangspunten van de democratische staat.

Dr. Janneke Vink is werkzaam bij de Open Universiteit.

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 3.35

Contact

Publicaties

  • Universiteit Leiden Gastdocent Minor Human Evolution
  • Minding Animals The Netherlands Mede-oprichter en bestuurslid (Founding board member)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie