Universiteit Leiden Universiteit Leiden

E-mail a.j.van.dijk-van.doorn@law.leidenuniv.nl

Meer informatie Janne van Dijk-van Doorn

Algemeen

Janne van Dijk – van Doorn is sinds augustus 2016 universitair docent aan het instituut Strafrecht en Criminologie. Ze heeft Psychologie gestudeerd aan Tilburg University en is in 2010 geslaagd voor de tweejarige Research Master in Social and Behavioral Sciences. Tijdens haar master is ze onderzoeksassistent geweest bij het International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT). Janne is vervolgens haar promotie aan het Tilburg Institute for Behavioral Economics Research (TIBER) en het departement Sociale Psychologie van Tilburg University gestart. Ze heeft haar proefschrift over de prosociale consequenties van boosheid in onrechtvaardige situaties op 19 november 2014 verdedigd. Daarna is ze werkzaam geweest als medewerker extern onderzoek bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag en als docent Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit.

Onderzoek

Haar onderzoek richt zich op percepties en reacties van derden op emotionele slachtoffers (in samenwerking met INTERVICT) en op percepties, emotionele belevingen en motivaties van derden omtrent het straffen van daders en het compenseren van slachtoffers. Ze heeft in verschillende internationale tijdschriften gepubliceerd over deze onderwerpen.

Onderwijs

Momenteel is Janne van Dijk – van Doorn als coördinator en docent betrokken bij de cursus ‘Ontstaan en Ontwikkeling van Crimineel Gedrag’ (B3), en als docent bij de cursus ‘Inleiding Criminologie’ (Propedeuse).

Geen relevante nevenwerkzaamheden