Jan Rouppe van der Voort

Duale promovendus/gast

Mr. J.B.M. Rouppe van der Voort LLM
j.b.m.rouppe.van.der.voort@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Een co-oorspronkelijk verband tussen eigendom en belasting en een daaruit af te leiden moraal agentschap van de belastingplichtige'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Jan Rouppe van der Voort

In 1983 in Leiden afgestudeerd in Nederlands Recht, civielrechtelijke richting. In 2008 in Leiden afgestudeerd in Nederlands Rechts, Rechtsfilosofie. In mijn arbeidsverleden allereerst actief geweest als advocaat, met in de intellectuele eigendoms-praktijk en in het strafrecht. Daarna werkzaam in de dagelijkse praktijk van het internationaal belastingrecht, met een nadruk op structuren die ten doel hebben internationale (intellectuele) eigendomsrechten te structureren en te exploiteren. Het is uit deze activiteit dat mijn onderzoeksvraag voortvloeit: Is er sprake van een diep verankerde relatie tussen eigendom en belasting, zodanig dat de een niet zonder de ander kan en, zo die er is, is er dan ruimte voor de belastingplichtige om als ”moral agent” terzake zijn eigen belastingdruk op te treden, oftewel: is er ruimte voor belastingplanning, wat er voor zorgt dat de belastingdruk voor de belastingplichtige verlaagd wordt.

Geen relevante nevenwerkzaamheden