Universiteit Leiden

nl en

Irith Kist

Buitenpromovendus

Naam
Mr.drs. I.R. Kist BC
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
i.r.kist@law.leidenuniv.nl

Irith Kist is sinds 1 mei 2020 verbonden aan eLaw als buitenpromovedus. Titel onderzoek: “De grenzen aan de controle door patiënten over hun betreffende persoonsgegevens”.

Meer informatie over Irith Kist

Biografie

Irith Kist is sinds 1 mei 2020 verbonden aan eLaw als buitenpromovedus. Titel onderzoek: “De grenzen aan de controle door patiënten over hun betreffende persoonsgegevens”. 

Irith Kist heeft rechtsgeleerdheid, specialisatie internationaal-juridische opleiding alsmede fiscaal recht, specialisatie internationaal en Europees belastingrecht, en tot slot politicologie, specialisatie internationale betrekkingen, gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij beëdigd en geregistreerd gerechtstolk en juridisch vertaalster in de Engelse taal. Irith is als docent, opleidingsmanager, ombudsman en student counselor werkzaam geweest aan het Koninklijk Instituut voor de Marine, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, ROC van Amsterdam/ Flevoland, en NOC*NSF. Daarvoor was zij beleidsmedewerker in de diplomatieke dienst bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In aanloop naar de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, startte zij haar werkzaamheden als functionaris gegevensbescherming, zowel bij ROC Amsterdam, gemeente Den Haag en sinds 2018 bij het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. In maart 2020 is zij als buitenpromovenda gestart bij Universiteit Leiden.

Onderzoek

Irith wijdt haar onderzoek aan de grenzen aan de controle door patiënten over hun betreffende persoonsgegevens. Ze onderzoekt hiertoe de volgende hoofdvraag: in hoeverre, en onder welke voorwaarden, is de controle door patiënten over hun persoonlijke (gezondheids-)gegevens vereist, in het bijzonder ten bate van (nader) wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van de gezondheidszorg?” Het onderzoek zal in de Engelse taal verschijnen, met een Nederlandse samenvatting.

 

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.03

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.