Universiteit Leiden

nl en

Henk Hulshof

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

Naam
H.B.J.W. Hulshof LLM
Telefoon
+31 71 527 6729
E-mail
h.b.j.w.hulshof@law.leidenuniv.nl

Henk Hulshof is onderzoeker/docent en sinds 1 februari 2018 verbonden aan de Afdeling Jeugdrecht van het Instituut voor Privaatrecht.

Meer informatie over Henk Hulshof

Opleiding

De heer Hulshof heeft een doctoraal Slavische Talen (Russisch) en doctoraal Politicologie (Internationale betrekkingen) behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij een postdoctorale opleiding Internationale Betrekkingen gevolgd aan Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael in Den Haag. In 2016/17 heeft dhr. Hulshof de LLM Internationale Kinderrechten aan de Universiteit van Leiden afgerond.

Loopbaan

Na een korte periode als onderzoeker bij Amnesty International Nederland, werkte dhr. Hulshof als programmamedewerker bij het Ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties in Azerbeidzjan en Honduras. Voor Unicef evalueerde dhr. Hulshof sociaaleconomische programma’s ten behoeve van gemarginaliseerde meisjes in Noord-Ghana. Als hoofd van een veldkantoor implementeerde hij mensenrechten en democratiseringsprogramma’s voor de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Tadzjikistan. Voor zijn terugkeer naar Nederland gaf dhr. Hulshof leiding aan een afdeling voor mensenrechten en ontwikkeling bij de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties in Guatemala. De afgelopen jaren werkte hij bij het Nederlands Helsinki Comité en, opnieuw, bij Amnesty International op de dossiers Oost-Europa en Sport en Mensenrechten.

Onderzoeksgebieden en –interesses

De heer Hulshof heeft met name belangstelling voor de rol van vrouwen - en kinderrechten voor sociaaleconomische ontwikkeling en democratiseringsprocessen. 

Onderwijsactiviteiten

Henk Hulshof is academisch coördinator van Children’s Rights voor de Master Jeugdrecht en de Master of Laws: Advanced Studies in International Children’s Rights. Daarnaast doceert dhr. Hulshof o.a. het vak Economic, social and cultural rights and children’s rights.

Nevenactiviteiten

Naast zijn werkzaamheden voor de Universiteit van Leiden verricht de heer Hulshof korte opdrachten voor de Verenigde Naties en de Europese Unie. Dhr. Hulshof ondersteunt op dit moment de mensenrechtendialoog tussen de EU en Mongolië waarvoor hij aanbevelingen voorlegt ter verbetering van de mensenrechtenbeleid en praktijk.

Talen

Nederlands, Engels, Spaans, Russisch, Duits (Frans).

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Jeugdrecht

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden
Kamernummer B 3.44

Contact

  • STEM/VCR Sustainable Development Human rights expert/consultancy

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie