Universiteit Leiden

nl en

Hasti Tarekat Dipowijoyo

Pre-PhD kandidaat/gast

Naam
H.T. Dipowijoyo
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
h.t.dipowijoyo@fgga.leidenuniv.nl

Hasti Tarekat Dipowijoyo participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: "Heritage Movement of Indonesia 1988-2018".

Meer informatie over Hasti Tarekat Dipowijoyo

Hasti studeerde Sociaal Geografie en Stadsplanning. Haar onderzoek ging over de rol van mass media voor de filantropie activiteiten en monumenten wet.  

Hasti ontving beurzen van LEAD International (Leadership for Environment and Development), Salzburg Global Seminar (urban planning) en een prijs van UNESCO Asia Pacific Heritage Award for Merit in haar rol als projectleider voor de renovatie van een historische brug in Medan, Indonesië.

Ze werkt sinds 1990 in cultureel erfgoed. Eerst in Indonesië als secretaris van Bandung Heritage Society. Daarna was zij medeoprichter van en leidde de Sumatra Heritage Trust in Medan, Noord-Sumatra, als Executive Director. Hasti coördineerd tot heden de Pan-Sumatra Network for Heritage Conservation,  een netwerk voor overheden, niet-gouvernementele en privé-instellingen in Sumatra, een eiland met ongeveer 80 miljoen inwoners.

Hasti verhuisde in 2005 naar Nederland en runt haar eigen adviesbureau, Heritage Hands On, dat gespecialiseerd is in capaciteitsopbouw en empowerment van culturele erfgoedbewegingen, met name in Indonesië, maar ook in andere landen.

Hasti is ook Associate van iDiscover Asia in Hong Kong dat kaarten en apps maakt van historische gebieden in Azië.

Haar huidige onderzoeken en projecten zijn capaciteitsopbouw op het gebied van industrieel erfgoed, museumontwikkeling, dorpsrevitalisering en nominaties voor werelderfgoed.

Pre-PhD kandidaat/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Publicaties

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie