Universiteit Leiden

nl en

Gineke Wiggers

Promovendus

Naam
G. Wiggers
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
g.wiggers@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1513-2212

Gineke Wiggers is promovenda bij eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie, in samenwerking met het Leiden Centre of Data Science.

Meer informatie over Gineke Wiggers

Biografie

Gineke Wiggers studeerde Rechten aan de Universiteit Maastricht. Na haar studie is zij werkzaam geweest binnen diverse juridische uitgeverijen. Sinds 2015 is ze werkzaam bij juridische content integrator en zoekmachine, Legal Intelligence. Op 1 mei 2017 is ze begonnen als promovenda bij eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie, in samenwerking met het Leiden Centre of Data Science.

Onderzoek

Titel onderzoek: Relevantie en relaties van Nederlandse juridische publicaties.

Juridische wetenschappers en professionals worden geconfronteerd met steeds grotere aantallen juridische publicaties, maar slechts een klein deel hiervan is daadwerkelijk relevant. Als promovenda zal Gineke technieken uit de data science toepassen om te onderzoeken of het mogelijk is om aan de hand van het gebruik van juridische publicaties te voorspellen wat de impact van deze documenten zal zijn, met als doel de effici├źntie van literatuuronderzoek te verhogen en information overload bij rechtswetenschappers en juristen te beperken.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.03

Contact

Publicaties

  • Wolters Kluwer Business analyst
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.