Universiteit Leiden

nl en

Gert-Jan Lindeboom

Senior onderzoeker

Naam
G. Lindeboom MSc
Telefoon
+31 71 527 3418
E-mail
g.lindeboom@plato.leidenuniv.nl

Korte CV Gert-Jan Lindeboom

Gert-Jan Lindeboom heeft meer dan 10 jaar onderzoekservaring op het gebied van internationaal openbaar beleid. Hij is gespecialiseerd in onderwijs- en arbeidsmarktbeleid en werkt voor een groot aantal klanten, zoals diverse Europese instellingen, UNESCO, UNICEF en ILO. De afgelopen jaren heeft hij in verschillende EU-landen, Brazilië en (post-conflict) landen in Sub-Sahara Afrika gewerkt.

Zijn academische ‘roots’ liggen in Leiden, waar hij in 2011 de tweejarige onderzoeksmaster “Institutional Analysis” cum laude heeft afgerond. Deze kennis past hij nog dagelijks toe in de uitvoering van systematische beleidsevaluaties, waarvoor hij inzichten uit kwalitatieve onderzoeksmethoden combineert met de uitkomsten uit de verzameling en analyse van kwantitatieve gegevens. Hij heeft brede ervaring met de ontwikkeling van interventielogica, evaluatiekaders, en methodologische ontwikkeling van effectmetingen, alsmede het ontwikkelingen van enquêtes, verzamelen van data, uitvoeren van verdiepende interviews en het organiseren van focus groepen met betrokkenen. Daarnaast is hij een ervaren schrijver, zoals blijkt uit zijn bijdragen aan een groot aantal onderzoeksrapporten en publicaties in wetenschappelijke tijdschriften.

Tevens is Gert-Jan actief in Nederland; als senioronderzoeker maakt hij deel uit van het Plato-Ockham IPS onderzoeksteam bij PLATO, Universiteit Leiden.

Senior onderzoeker

  • PLATO

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5A15

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.