Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Gemma Zantinge

Promovendus

Naam G.M. Zantinge MSc
Telefoon +31 71 527 6025
E-mail g.m.zantinge.2@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Gemma Zantinge studeerde, voordat zij aan haar studie Pedagogische Wetenschappen begon, af als leerkracht basisonderwijs aan de Hogeschool Leiden. In 2011 heeft zij de Research Master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies afgerond. Tijdens deze master liep zij stage bij het Neuropedagogisch spreekuur van het Ambulatorium, verbonden aan de Universiteit Leiden, waar zij na haar afstuderen tot februari 2012 werkzaam is geweest. Naast haar studie heeft Gemma gewerkt als groepsleerkracht en huiswerkbegeleider op meerdere scholen in de omgeving van Leiden.

Sinds februari 2012 is Gemma werkzaam als AIO bij de afdeling Orthopedagogiek, waar zij zich eveneens bezighoudt met het onderwijs, het begeleiden van (research)master studenten, lid is van de Faculteitsraad en zij betrokken is bij het opzetten van de PR en communicatie van de afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen.

CV G.M. Zantinge (2014)

Onderzoek

Gemma doet onderzoek bij de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden in samenwerking met Centrum Autisme Rivierduinen. Haar onderzoek richt zich op de neurobiologische factoren van emotieregulatie bij jonge kinderen met autisme.

Registraties

  • NVO Basis Orthopedagoog
  • NVO Aantekening Diagnostiek

Relevante links

Promotoren

  • Prof. dr. J.T. Swaab
  • Dr. S. van Rijn (co-promotor)

 

Zie Engelstalig profiel Gemma Zantinge

Geen relevante nevenwerkzaamheden