Universiteit Leiden

nl en

Geeske Kloppenburg

Hoogleraar Reumatologie, in het bijzonder de etiologie en klinimetrie van artrose

Naam
Prof.dr. G. Kloppenburg
Telefoon
+31 71 526 2037
E-mail
g.kloppenburg@lumc.nl

Professor Margreet Kloppenburg is hoofd van de artrose onderzoeksgroep van de afdeling Reumatologie van het LUMC. Sinds 2000 is ze aangesteld bij de afdeling Reumatologie, waar zij werkt als reumatoloog, en aan de afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC. Ze is hoofdopleider van de opleiding tot reumatoloog sinds 2017. Van 2011 tot 2016 was zij lid van de Medisch Ethische Toetsingscommissie. Professor Kloppenburg was lid van de programmacommissie van de European League Against Rheumatism van 2014 tot 2017 en van de editorial board van Arthritis and Rheumatology van 2010 tot 2015. Zij is lid van de Advisory board van Nature Reviews Rheumatology. In 2017 is ze toegetreden tot de board of directors van de Osteoarthritis Research Society International.

Meer informatie over Geeske Kloppenburg

Professor Margreet Kloppenburg is hoofd van de artrose onderzoeksgroep van de afdeling Reumatologie van het LUMC. Sinds 2000 is ze aangesteld bij de afdeling Reumatologie, waar zij werkt als reumatoloog, en aan de afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC. Ze is hoofdopleider van de opleiding tot reumatoloog sinds 2017. Van 2011 tot 2016 was zij lid van de Medisch Ethische Toetsingscommissie.  

Professor Kloppenburg was lid van de programmacommissie van de European League Against Rheumatism van 2014 tot 2017 en van de editorial board van Arthritis and Rheumatology van 2010 tot 2015. Zij is lid van de Advisory board van Nature Reviews Rheumatology. In 2017 is ze toegetreden tot de board of directors van de Osteoarthritis Research Society International.

Artrose

Ze heeft het onderzoek naar artrose opgezet op de afdeling Reumatologie en het tot één van de speerpunten van de afdeling Reumatologie van het LUMC gemaakt. Het onderzoek is gericht op oorzakelijke factoren voor het ontstaan en de verslechtering van artrose en op methoden om het beloop van artrose met MRI en röntgenfoto’s te meten. Ze is de “principal investigator” van de GARP studie (Genetica, ARtrose en Progressie) en de HOSTAS studie (Hand Osteoarthritis in secondary care).

Professor Kloppenburg heeft meer dan 200 artikelen in nationale en internationale “peer-reviewed” tijdschriften gepubliceerd.

Wetenschappelijke carrière

Margreet Kloppenburg heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen, en heeft haar artsexamen afgelegd in 1991.

Ze is gepromoveerd tot doctor in 1996 op het proefschrift "The tetracycline derivative minocycline as treatment for rheumatoid arthritis" aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Professor Kloppenburg is geregistreerd als reumatoloog in 2000. Sinds 2014 is ze geregistreerd als epidemioloog. Sinds 2012 is ze aangesteld als hoogleraar Reumatologie met bijzondere aandacht voor “Etiologie en klinimetrie van artrose”.

Hoogleraar Reumatologie, in het bijzonder de etiologie en klinimetrie van artrose

 • Faculteit Geneeskunde
 • Divisie 2
 • Reumatologie
 • Klinische Epidemiologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer C1-R42

Contact

Publicaties

 • Abbvie Advisor and coordinating investigator
 • European League Against Rheumatism lid programmacommissie
 • Glaxo Smith Kline Advisor
 • klinische advisory board Ar IADNE lid
 • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie Lid concilium rheumatologicum
 • Nederlandse vereniging voor Reumatologie Lid visitatiecommissie
 • OMERACT handartrose werkgroep voorzitter
 • programmacommissie EUAR lid
 • up to date topic management of hand osteoarthritis mede-auteur
 • werkgroep van de richtlijn artrose heup-knie conservatieve behandeling lid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.