Universiteit Leiden

nl en

Geerten Waling

Onderzoeker

Naam
Dr. G.H. Waling
Telefoon
+31 71 527 6303
E-mail
g.h.waling@fsw.leidenuniv.nl

Geerten Waling (1986) is historicus en publicist. Op 16 februari 2017 verschijnt zijn nieuwste boek Zetelroof. Fractiediscipline en afsplitsing in de Tweede Kamer, 1917-2017 (Nijmegen: Vantilt).

In mei 2016 promoveerde Waling aan de Universiteit Leiden op het proefschrift 1848 – Clubkoorts en revolutie. Democratische experimenten in Parijs en Berlijn, waarvan gelijktijdig een handelseditie verscheen bij uitgeverij Vantilt, Nijmegen. Het boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016 en werd veelvuldig besproken in de media. Waling schreef zijn proefschrift tussen 2010 en 2015 in het NWO-onderzoeksproject The Promise of Organisation aan het Instituut voor Geschiedenis (Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden). Als docent aan dit instituut behaalde hij in 2015 zijn Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Sinds 2015 is Waling postdoc onderzoeker aan de Universiteit Leiden, bij zowel het Instituut voor Publiekrecht (Faculteit der Rechtsgeleerdheid) als het Instituut voor Politieke Wetenschap (Faculteit der Sociale Wetenschappen). In die hoedanigheid is hij ook coördinator van het interdisciplinaire profileringsgebied Politieke Legitimiteit van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over boeken, artikelen en optredens: http://www.geertenwaling.nl.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden
Kamernummer Flex

Contact

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden