Universiteit Leiden

nl en

Geerten Waling

Onderzoeker

Naam
Dr. G.H. Waling
Telefoon
+31 71 527 6303
E-mail
g.h.waling@fsw.leidenuniv.nl

Geerten Waling (1986) is historicus en publicist. Aan de Universiteit Leiden is hij postdoc onderzoeker en coördinator van het interdisciplinaire profileringsgebied Politieke Legitimiteit, een netwerk waar vier Leidse faculteiten en honderden onderzoekers bij zijn aangesloten.

Met Wim Voermans schreef hij het op 20 februari 2018 gepubliceerde boek Gemeente in de genen. Tradities en toekomst van de lokale democratie in Nederland (Amsterdam: Prometheus). 

In 2017 publiceerde Waling Zetelroof. Fractiediscipline en afsplitsing in de Tweede Kamer, 1917-2017 (Nijmegen: Vantilt). In mei 2016 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift 1848 – Clubkoorts en revolutie. Democratische experimenten in Parijs en Berlijn, waarvan gelijktijdig een handelseditie verscheen bij uitgeverij Vantilt, Nijmegen. Het boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016 en werd veelvuldig besproken in de media. Waling schreef zijn proefschrift tussen 2010 en 2015 in het NWO-onderzoeksproject The Promise of Organisation aan het Instituut voor Geschiedenis (Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden). Als docent aan dit instituut behaalde hij in 2015 zijn Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Meer informatie over boeken, artikelen en optredens

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B33

Contact

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer Flex

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie