Universiteit Leiden

nl en

Gaia Rietveld

Docent

Naam
G. Rietveld
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
g.rietveld@law.leidenuniv.nl

Gaia Rietveld is sinds januari 2021 werkzaam als docent bij de afdeling Criminologie van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Gaia Rietveld

Algemeen

Gaia Rietveld is sinds januari 2021 werkzaam als docent bij de afdeling Criminologie van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. 

Zij studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft de master International Crimes, Conflict and Criminology (cum laude) afgerond aan de Vrije Universiteit.

Onderwijs

Als onderzoeker richt Gaia zich voornamelijk op internationale en conflict-gerelateerde misdrijven, het internationaal strafrecht en transitional justice. Zo is ze betrokken geweest bij onderzoek van het Center for International Criminal Justice naar de hervestiging van Guantánamo Bay gevangenen in derde landen, en heeft zij voor haar masterscriptie onderzoek gedaan naar de levensomstandigheden van kinderen geboren als gevolg van conflict-gerelateerd seksueel geweld onder de Rohingya gemeenschap.

Onderzoek

Als docent is Gaia o.a. betrokken bij het bachelorvak Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek I en het bachelorvak Practicum Verklarende Criminologie. Daarnaast begeleidt zij studenten bij het schrijven van hun bachelorscriptie.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.