Universiteit Leiden

nl en

Evelien Platje

Naam
Dr. E. Platje
E-mail
e.platje@umail.leidenuniv.nl

Kort CV

Als universitair docent is Evelien verantwoordelijk voor het begeleiden van bachelor-, master- en PhD- studenten en doet onderzoek naar de neuropsychobiologie van antisociaal en agressief gedrag.

In 2013 is zij gepromoveerd aan de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het VU medisch centrum (promotoren: Prof. dr. Vermeiren, Prof. dr. Doreleijers and dr. Nauta-Jansen). Zij verrichtte onderzoek naar de ontwikkeling van antisociaal gedrag en longitudinale associaties met neurobiologische parameters, alsook biosociale interacties tussen neurobiologische parameters en psychosociale risicofactoren.

Tijdens haar promotietraject heeft zij gewerkt als visiting scholar aan de ‘Jerry Lee Center for Criminology’ van de University of Pennsylvania met Prof. Adrian Raine. Daarnaast heeft zij de ‘Graduate School of Neurosciences, Amsterdam, Rotterdam’ (ONWAR) doorlopen en enkele geavanceerde statistiekcursussen gevolgd. Evelien is afgestudeerd aan de Rijsuniversiteit Groningen in de master Hersenen en Gedrag en heeft twee onderzoeksstages bij het NeuroImaging Center te Groningen verricht.

CV E. Platje (2014)

Onderzoek

Het onderzoek van Evelien richt zich zowel op de normale ontwikkeling als de ontwikkeling van psychopathologie in de kindertijd en adolescentie. Zij is met name geïnteresseerd in de invloed van neuropsychobiologische ontwikkeling op gedrag, in de sociale context. Specifiek richt haar werk zich op potentiele onderliggende mechanismen die bijdragen aan de ontwikkeling van gedragsproblemen en psychopathologie, vooral antisociaal en agressief gedrag.

Prijzen

Posterprijs op het ‘European College of Neuropsychopharmacology Conference’ 2009 in Istanbul.

Subsidies

Reisbeurs van Stichting de Drie Lichten voor een werkbezoek aan de University of Pennsylvania.

Relevante links

Promovendi

  • Lisette van Zonneveld, Msc, 'Social learning: cognitive, emotional and neurobiological regulation in children with externalizing problem behavior'.

 

Zie Engelstalig profiel Evelien Platje

Publicaties

  • Tridata docent cursus SPSS
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.