Universiteit Leiden

nl en

Esther Slot

Onderzoeker

Naam
E.M. Slot MSc
Telefoon
+31 71 527 5305
E-mail
e.m.slot@iclon.leidenuniv.nl

Esther Slot is onderwijsonderzoeker en -adviseur.

Meer informatie over Esther Slot

Sinds 1 oktober 2016 werkt Esther Slot op maandag, woensdag en vrijdag als promovenda bij het ICLON. Daarnaast is zij onderwijsadviseur bij het Centrum voor Onderwijs en Leren, verbonden aan de Universiteit Utrecht.

In mei 2013 heeft Esther haar Research Master Educational Sciences: Learning in Interaction afgerond aan de Universiteit Utrecht. Daarna heeft zij gewerkt als onderwijsadviseur, junior-onderzoeker en trainer, met name in de sector primair onderwijs, voordat zij in september 2014 begon met haar promotieonderzoek onder begeleiding van prof.dr. Sanne Akkerman en prof.dr. Theo Wubbels.

In haar onderzoekt kijkt Esther naar de interesse-ontwikkeling van jonge adolescenten. Zij volgt ongeveer 75 jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar gedurende twee jaar. Haar onderzoek levert veel informatie op over de interesses die jongeren bezighouden, zowel binnen- als buitenschools. Ze gebruikt een mobiele applicatie, inTin (ontwikkeld door Arthur Bakker en Sanne Akkerman) als dataverzamelingsinstrument.

Binnen haar onderzoek naar interesse-ontwikkeling is Esther met name geïnteresseerd in hoe de jongeren continuïteit ervaren tussen de verschillende contexten waarin zij zich dagelijks bewegen (thuis, school, vrienden) en waar er voor het onderwijs mogelijkheden liggen om verbinding te leggen met de buitenschoolse interesses.

Onderzoeker

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • HO Algemeen

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B4.32

Contact

  • Universiteit Utrecht, Faculteit Sociale Wetenschappen Onderwijskundig adviseur (obp)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie