Universiteit Leiden

nl en

Dide van Adrichem

Promovendus

Naam
D.S. van Adrichem MSc
Telefoon
+31 71 527 3437
E-mail
d.s.van.adrichem@fsw.leidenuniv.nl

Dide van Adrichem heeft in de zomer van 2014 de research master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ aan de Universiteit Leiden afgerond. Haar scriptie was gericht op de effecten van ouderlijk gedrag op de emotieregulatie van baby’s. Tijdens haar studie heeft zij stage gelopen binnen het neurospreekuur van het Ambulatorium. Daarnaast heeft zij als student-assistent onderwijs gegeven aan eerstejaarsstudenten en is zij als onderzoeksassistent werkzaam geweest op een onderzoeksproject naar de neurobiologische factoren van emotieregulatie bij jonge kinderen met autisme.

Na haar afstuderen heeft Dide een jaar als onderzoeksmedewerker gewerkt bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. In september 2015 is ze begonnen als promovenda op het project ‘Een Goed Begin: vroege preventie van antisociaal gedrag’.

Meer informatie over Dide van Adrichem

Onderzoek

Het project ‘Een Goed Begin’ richt zich enerzijds op het verwerven van inzicht in factoren die een risico vormen voor de vroege neurobiologische, neurocognitieve en sociale ontwikkeling en anderzijds op het verwerven van inzicht in werkingsmechanismen van het preventieprogramma ‘Een Goed Begin’, gebaseerd op het Amerikaanse Minding the Baby.

Relevante links

Zie Engelstalig profiel Dide van Adrichem

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A03

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie