Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Dide van Adrichem

Promovendus

Naam D.S. van Adrichem MSc
Telefoon +31 71 527 3437
E-mail d.s.van.adrichem@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Dide van Adrichem heeft in de zomer van 2014 de research master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ aan de Universiteit Leiden afgerond. Haar scriptie was gericht op de effecten van ouderlijk gedrag op de emotieregulatie van baby’s. Tijdens haar studie liep zij stage op het neurospreekuur van het Ambulatorium. Daarnaast heeft zij als student-assistent onderwijs gegeven aan eerstejaars studenten en als onderzoeksassistent gewerkt op een onderzoeksproject naar de effecten van een behandeling bij autisme.

Sinds september 2014 werkt Dide van Adrichem als onderzoeksmedewerker aan de afdeling Orthopedagogiek bij het project ‘Een Goed Begin: vroege preventie van antisociaal gedrag’.

Onderzoek

Het project ‘Een Goed Begin’ richt zich enerzijds op het verwerven van inzicht in factoren die een risico vormen voor de vroege neurobiologische, neurocognitieve en sociale ontwikkeling en anderzijds op het verwerven van inzicht in werkingsmechanismen van het preventieprogramma ‘Een Goed Begin’, gebaseerd op het Amerikaanse Minding the Baby.

Registraties

  • NVO Basis-Orthopedagoog
  • NVO Basisaantekening Diagnostiek

Relevante links

 

Zie Engelstalig profiel Dide van Adrichem

Geen relevante nevenwerkzaamheden