Universiteit Leiden

nl en

Dave Stikkolorum

Promovendus / gast

Naam
D.R. Stikkolorum
Telefoon
+31 71 527 4799
E-mail
d.r.stikkolorum@liacs.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Verbeteren van software design skills van studenten'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Dave Stikkolorum

Het ontwerpen van software blijkt een lastige zaak. Veel studenten hebben moeite met deze abstracte bezigheid. Dat laatste heeft mijn aandacht gekregen om eens nader te onderzoeken. Ik heb een promotieplek gevonden bij LIACS (Leiden Institute of Advanced Computer Science) bij de software ontwikkelgroep. In de praktijk is er een groot aantal studenten dat moeite heeft met het begrijpen van software design problemen. Ik houd me bezig met de vraag of er een didactische aanpak te bedenken is die bij het aanleren van software design deze groep kan verkleinen. 

Uitdagend bij dit probleem is de combinatie van didactiek, informatica en psychologie. Ik moet voor de oplossing dus ook een deel buiten mijn scope werken. Ik doe dit door samenwerking te zoeken met mensen vanuit de cognitieve psychologie en didactiek. 

 Ik ben inmiddels een jaar of 13 docent, begonnen op de middelbare school als wiskunde – en informaticadocent. Ik heb een achtergrond als technisch computerkundige en ben daarom les gaan geven aan de Technische Hogeschool Rijswijk. Deze is later onderdeel geworden van de Haagse Hogeschool. We zitten inmiddels met technische informatica al weer 3 jaar in Delft op de techniek campus waar ook de Technische Universiteit Delft gevestigd is. Naast mijn promotiewerk gaat mijn interesse uit naar het gebruik van open source software en het doen van allerlei software experimenten met mijn studenten. In mijn vrije tijd maak ik graag een hoop herrie op de drums in een band.

Promovendus / gast

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst. Advanced Computer Sciences

Publicaties

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.