Universiteit Leiden

nl en

Daphne van Kleef

Onderzoeker

Naam
Dr. D.D. van Kleef MSc
Telefoon
+31 71 527 4065
E-mail
d.d.van.kleef@fsw.leidenuniv.nl

Daphne van Kleef is sinds juni 2016 verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Ze werkt als post-doc op het ORA-project Quantification, Administrative Capacity, and Democracy. Dit project bestudeert de gevolgen van kwantificering van sturingsinstrumenten voor de werkvloer in ziekenhuizen, gevangenissen en universiteiten in verschillende Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland).

Hiervoor was Daphne als PhD verbonden aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Binnen het Vidi-onderzoeksproject Double Bind. Public service professionals coping with contrasting demands deed zij onderzoek naar de invloed van organisatiesocialisatie op de professionele percepties van publieke professionals. Hierbij stond de dynamiek van het organisatiesocialisatieproces centraal.

Daphne volgde de Master Organizational Science and Public Administration aan de Universiteit van Utrecht, en de bachelor Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij als student-assistent betrokken was bij verschillende onderzoeksprojecten o.a. op het gebied van teamleren en (effecten van) diversiteit.

 

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 5B45

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie