Universiteit Leiden

nl en

Christel Verberg

Onderwijskundig Adviseur

Naam
Dr. C.P.M. Verberg
Telefoon
+31 71 527 4043
E-mail
c.p.m.verberg@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-2326-1313

Christel Verberg rondde in 1993 de opleiding tot anesthesie-assistent af in het Leids Universitair Medisch Centrum, waarna ze in 1996 docentopleiding aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft afgerond. Van 1995-1998 werkte ze als docent Anesthesiologische Zorg en Technieken bij het ROC Albeda in Rotterdam. Daarnaast is ze tot 2000 ook als anesthesieassistent blijven werken in het Leids Universitair Medisch Centrum.

In 2004 voltooide Christel de opleiding Onderwijsstudies aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie was ze student-onderzoeker bij verschillende projecten. Na haar studie ging ze bij het ICLON werken en van 2007-2012 deed ze haar promotie-onderzoek naar een formatieve beoordelingsmethode: de karakteristieken van onderhandelend beoordelen van het leren van docenten.

Aansluitend werd ze universitair docent op het gebied van Docentprofessionalisering bij medische faculteit van het Amsterdams Medisch Centrum. Ze heeft een leergang Basis Kwalificatie Onderwijs ontwikkeld en uitgevoerd en ze begeleidt een promovendus, Joost van de Berg, bij zijn onderzoek naar bevlogenheid in het medisch onderwijs. Sinds december 2015 werkt Christel weer voor het ICLON.

Onderzoek

Naar zelfstandig onderzoek van leerlingen in het voortgezet onderwijs (NRO-PPO)

Onderzoek naar de ontwikkeling van een onderzoeksleerlijn in het voortgezet onderwijs door 6 onderzoeksateliers (groepen docent-onderzoekers). Het project is gefinancierd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijswetenschappen (NRO), programma Langlopend Praktijkonderzoek.

Uitvoerders: ICLON Universiteit Leiden, Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden, Visser ’t Hooft College Leiden, Scholengroep Leonard Da Vinci Leiden, Stichting Fioretti Teylingen Voorhout, Rijnlands Lyceum Sassenheim, RSG Slingerbos-Levant Harderwijk en Bonhoeffercollege Castricum.

Onderwijskundig Adviseur

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • Onderwijsbeleidsonderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.37

Contact

Publicaties

  • Buro Verberg Begeleiding en advisering van organisaties mbt onderwijs, training en onderzoek
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.