Universiteit Leiden

nl en

Charlotte Pavillon

Universitair docent

Naam
Mr.dr. C.M.D.S. Pavillon
Telefoon
+31 71 527 1338
E-mail
c.m.d.s.pavillon@law.leidenuniv.nl

Charlotte Pavillon is sinds 1 januari 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als universitair docent.

Meer informatie over Charlotte Pavillon

Links

Charlotte Pavillon (1980) studeerde na haar Franse schooltijd internationale betrekkingen en internationale organisaties (IBIO, 1998-2004) en Europees en internationaal recht (2002-2005, civiel effect, cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Gedurende haar tweede studie was zij eerst als student-assistent en later als docent verbonden aan de Afdeling IBIO van de Faculteit der Letteren (RUG). In 2005 werd zij als promovenda aangesteld bij de Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid (RUG). Haar proefschrift getiteld ‘Open normen in het Europees consumentenrecht. De oneerlijkheidsnorm in vergelijkend perspectief’ verdedigde zij op 13 oktober 2011.

Tijdens haar promotieonderzoek werkte zij achtereenvolgens als docent (2005-2009) en universitair docent (2009-2011) bij de Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht. Daarnaast verbleef zij als visiting scholar aan de University of Hull (Verenigd Koninkrijk, maart-april 2008) en was zij als wetenschappelijk medewerker nauw betrokken bij de oprichting van het Groningen Centre for Law and Governance (2009-2011). Na haar promotie vervolgde zij haar onderzoek als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Endowed Chair Law and Governance (2011-2012). Sinds 2013 is zij werkzaam als universitair docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. 

Charlotte Pavillon doet onderzoek op het terrein van het verbintenissenrecht, waarbij haar aandacht vooral uitgaat naar open normen en objectivering in het privaatrecht. Haar onderzoek richt zich hierbij onder meer op de wisselwerking tussen Europees en nationaal recht en tussen publieke en private regelgeving. Zij maakt gebruik van interne en externe rechtsvergelijking. Charlotte Pavillon is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken en van de redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht. Tevens is zijn rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Den Haag.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Civiel recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C.214

Contact

  • Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie Vaste medewerker
  • Rechtbank Den Haag Rechter-plaatsvervanger
  • Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken Lid Redactie
  • Instituut voor Bouwrecht Lid Redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht