Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Caspar van Woensel

Universitair docent

Naam Mr. C.P.L. van Woensel
Telefoon +31 71 527 1568
E-mail c.p.l.van.woensel@law.leidenuniv.nl

C. van Woensel werkt sinds 1 september 2013 bij het Instituut voor Privaatrecht als universitair docent.

Meer informatie Caspar van Woensel

Caspar van Woensel is universitair docent burgerlijk recht en intellectuele eigendomsrecht. Hij promoveerde in 2007 op commercieel gebruik en monopolisering van tekens met een grote symbolische waarde. Hij  schreef artikelen over het Anne Frank-merk, de Rode Kruisorganisatie als monopolist van het Rode Kruis teken, en hoe de komst van 3D print technologie het denken over exclusieve rechten beïnvloedt.

Na zijn promotie deed hij onderzoek in opdracht en adviseerde hij op het gebied van intellectuele eigendom. Hij nam onder meer deel in een project over de toegang tot medicijnen en gewassen in zuidelijk Afrika. Ook was hij betrokken bij adviezen omtrent de teruggave van roofkunst, bij de Restitutiecommissie in Den Haag.

In 2013 kwam Caspar van Woensel terug naar Leiden, waar hij een van de initiatiefnemers werd van het bachelorvak Corporate Social Responsibility en het advanced master vak Legal profession and ethics. Ook is hij een van de initiatiefnemers van een studieboek met collega’s en praktijkjuristen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij is actief in het Centre for Frugal Innovation in Africa (CFIA), een samenwerkingsverband van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. 

Geen relevante nevenwerkzaamheden