Universiteit Leiden

nl en

Carsten de Dreu

Hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie

Naam
Prof.dr. C.K.W. de Dreu
Telefoon
+31 71 527 3706
E-mail
c.k.w.de.dreu@fsw.leidenuniv.nl

Carsten K.W. de Dreu is Hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie Instituut Psychologie Universiteit Leiden. Daarnaast is hij Distinguished Research Fellow aan de University of Oxford en verbonden aan het Center for Experimental Economics and Political Decision Making van de Universiteit van Amsterdam.

Meer informatie over Carsten de Dreu

Kort CV

Carsten De Dreu promoveerde in 1993 (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als post-doctoral fellow, gefinancierd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (1994 – 1999), werkte hij aan de University of Illinois at Champaign-Urbana, Yale University, en Carnegie Mellon University. Van 1998 tot 2015 was De Dreu Hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Carsten De Dreu is fellow van de Society for Personality and Social Psychology, de Society for Industrial and Organizational Psychology, en de Association for Psychological Science. In 2012 is hij benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij was voorzitter van de International Association for Conflict Management (2001), en de European Association for Social Psychology (2008-2011).

Onderzoek

Carsten de Dreu’s onderzoek en onderwijs richt zich op de neurobiologische en psychologische grondslagen van creativiteit en innovatie, en coöperatie en conflicten binnen en tussen groepen.

Prijzen

Voor zijn werk ontving hij verschillende prijzen, waaronder de William Owens Scholarly Achievement Award (Society of Industrial and Organizational Psychology, 2014), de Kurt Lewin Medal (European Association of Social Psychology, 2014), de KNAW-Hendrik Muller Award (2015) en de Carole en Ed Diener Award for Social Psychology (Society for Personality and Social Psychology, 2017).

Nevenwerkzaamheden

Hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Sociale en Organisatiepsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2A31

Contact

  • In eigen beheer lezingen en/of workshops geven op het expertisegebied onderhandelen en creativiteit

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie