Universiteit Leiden

nl en

Brecht Gerritse

Pre PhD kandidaat/gast

Naam
B. Gerritse MA
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
b.gerritse@fgga.leidenuniv.nl

Brecht Gerritse participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre. Werktitel proefschrift: 'Een hernieuwde legitimatie van het materiële werken in het beeldend kunstvakonderwijs’.

Meer informatie over Brecht Gerritse

Brecht Gerritse is sinds 1995 zelfstandig ontwerper van beeldmateriaal dat met de hand getekend wordt. Dat zijn illustraties,  animatiefilmtekeningen en stripverhalen voor uitgeverijen, kenniscentra en reclamebureaus. Zijn manier van werken heeft het digitale tekenen omarmd, kritisch beoordeeld, maar uiteindelijk toch niet verdrongen. Tegelijkertijd is hij werkzaam geweest in het onderwijs en richt zijn aandacht op de HBO kunstvakopleidingen. Daar ligt ogenschijnlijk het accent van aandacht op het conceptueel ontwikkelen, meer dan op het ambachtelijk vaardig worden in traditionele, beeldende vorming.  Met 21st Century Skills als uitganspunt lijkt de digitale manier van verbeelden, binnen het moderne kunstvakonderwijs, niet te stuiten en neemt deze steeds meer de plaats in van de traditionele werkwijzen. Het onderzoek gaat over de specifieke relatie tussen het conceptuele en het ambachtelijke in de beeldende vorming.

Nevenwerkzaamheden:
Brecht Gerritse is als voorzitter van een stichting ook projectontwikkelaar via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. (CPO) Hij bouwt energiezuinige woningen in een dorp in Noord- Brabant.

Hij is voorzitter van een stichting die verantwoordelijk is voor de exploitatie van een Multifunctioneel Centrum met 120 vrijwilligers en 2 betaalde krachten.

Hij is voorzitter van een stichting die exposities van beeldende kunstenaars organiseert in de gemeente Haaren.

Hij is gemeenteraadslid in de gemeente Haaren (NB) en werkt daar binnen een progressieve, politieke partij. (tot de verkiezingen in maart 2018) Hij zal daarna verder gaan in het bestuur van die partij.

Pre PhD kandidaat/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie