Universiteit Leiden

nl en

Bob Zadok Blok

Gast

Naam
Dr. B.Z. Blok
Telefoon
+31 6 5421 2936
E-mail
b.zadok.blok@umail.leidenuniv.nl

Als gastonderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. Promoveerde als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre in 2020 met het proefschrift: "creatIef, Creatiever, creaTiefst? Onderzoek naar het belang en de werking van creativiteitstraining bij Bachelor of ICT-studenten".

Meer informatie over Bob Zadok Blok

Tijdens mijn masteropleiding Mediatechnologie bij de Universiteit Leiden ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in hoe je creatieve vermogens van mensen kunt stimuleren. Computers en Informatie en Communicatie Technologie (ICT) zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarnaast speelt ICT een essentiële rol bij innovatie. Om innovaties te bewerkstelligen zijn ideeën noodzakelijk. Ideeën ontstaan door creatief denken. Tijdens creativiteitstrainingen leren mensen onder meer creatieve ideeën te bedenken. Het doel van mijn onderzoek is te ontdekken of creativiteitstraining daadwerkelijk effect heeft bij informaticastudenten van hogescholen.

Tegenwoordig onderzoekt Bob Zadok Blok hoe Creatief Denken werkt en kan worden versterkt. Hij richt zich op Creatief Denken in het onderwijs. Zijn onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van processen, methoden en instrumenten die creativiteit en innovatie bevorderen in de professionele praktijk van scholen, organisaties, bedrijven en het dagelijks leven. Daarnaast heeft hij een gastonderzoeksfunctie in Creativiteitsonderzoek bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS), als onderdeel van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden.

Gast

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Publicaties

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.