Universiteit Leiden

nl en

Bianca van den Bulk

Gast

Naam
Dr. B.G. van den Bulk
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
b.g.van.den.bulk@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9885-0967

Bianca van den Bulk is projectmanager bij de afdeling Onderwijs- en Ontwikkelingspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Bianca van den Bulk

Functie omschrijving

Bianca van den Bulk is project manager bij het Leiden Consortium on Individual Development (L-CID). L-CID is onderdeel van het landelijke Consortium on Individual Development (CID) en wordt naar de deelnemers toe het Samen Uniek tweelingonderzoek genoemd. Binnen het project worden gezinnen met een tweeling van het zelfde geslacht, zes jaar lang gevolgd. Tijdens de jaarlijkse metingen wordt er data verzameld over de ontwikkeling van sociale competentie en gedragscontrole bij de kinderen. Daarnaast wordt de ouder-kind relatie onderzocht aan de hand van verschillende observatie taken.

Binnen dit grote onderzoeksproject coördineert Bianca de overkoepelende dataverzameling en dataverwerking en is zij leidinggevende van het niet-wetenschappelijke personeel. Daarnaast organiseert zij diverse inhoudelijke bijeenkomsten en outreach-activiteiten. Ook onderhoudt Bianca nauw contact met CID in Utrecht over personeelszaken, de voortgang van het project en de financiën. Bianca is contactpersoon voor alle project gerelateerde vragen.

Kort CV

Bianca heeft een achtergrond in de cognitieve neurowetenschappen en promoveerde in 2015 bij prof. Dr. Robert Vermeiren en prof. Dr. Eveline Crone aan de Universiteit van Leiden. In haar promotietraject heeft Bianca onderzoek gedaan naar de neurobiologische mechanismen van angststoornissen en depressie bij adolescenten. Tijdens haar promotietraject was Bianca ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de dataverzameling van het longitudinale onderzoek in een klinische setting.

Na haar promotie is zij als postdoctoraal onderzoeker begonnen bij L-CID. Tijdens haar aanstelling als postdoctoraal onderzoeker ontdekte Bianca haar interesse in project management en heeft zij zich gespecialiseerd in het faciliteren en managen van onderzoeksprojecten. Sinds januari 2019 bekleed Bianca de functie van project manager bij L-CID. Haar passie is om grote onderzoeksprojecten met veel betrokken partijen op de juiste manier te stroomlijnen en faciliteren, zodat men het maximale uit het onderzoekproject en de wetenschap kan halen.

Gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Opgenomen in intern register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.