Universiteit Leiden

nl en

Beatrijs Jue-Volker

Docent

Naam
Mr. B.W.A. Jue-Volker
Telefoon
+31 71 527 3783
E-mail
b.w.a.jue@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6800-1566

Beatrijs Jue-Volker is docent straf(proces)recht bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Beatrijs Jue-Volker

Algemeen

Beatrijs Jue-Volker (1985) is per 1 augustus 2016 in dienst getreden bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. In juni 2009 studeerde zij cum laude af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam in de afstudeerrichting strafrecht. Aan diezelfde universiteit is zij na haar afstuderen werkzaam geweest als wetenschappelijk docent en sinds 2011 als assistent in opleiding (AIO). Van 2014 tot 2015 was Beatrijs redactielid bij Proces tijdschrift voor de strafrechtspleging. In 2015 werkte zij enige tijd bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam op de afdeling bestuursrecht en omgevingsrecht.

Onderzoek

Op dit moment is Beatrijs bezig haar proefschrift over gebiedsverboden in het bestuurs-, straf- en privaatrecht af te ronden. In haar proefschrift onderzoekt zij deze verboden die vanuit verschillende rechtsgebieden worden ingezet om onder meer (ernstige) overlast tegen te gaan en analyseert zij deze aan de hand van de eisen die voortvloeien uit de democratische rechtsstaat. In 2015 heeft Beatrijs een preadvies over gebiedsverboden geschreven voor de Jonge Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

Onderwijs

Beatrijs verzorgt onderwijs in de strafrechtelijke bachelor- en mastervakken en begeleidt daarnaast scripties. Dit collegejaar geeft zij het vak Inleiding Strafrecht (BA1) en verricht zij ondersteunende werkzaamheden voor het vak Interactie tussen rechtssystemen - Rechtshandhaving (Master Rechtsgeleerdheid).

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.36

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.