Universiteit Leiden

nl en

Barbara Cooreman

Naam
Dr. B.E.E.M. Cooreman
E-mail
b.e.e.m.cooreman@umail.leidenuniv.nl

Barbara Cooreman is sinds augustus 2011 als docente en PhD-fellow verbonden aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Barbara Cooreman

Profiel

Na haar studies tot tolk Duits/Spaans aan de Erasmushogeschool Brussel studeerde Barbara Europees Recht aan de Universiteit Maastricht. Na haar LL.B, behaalde ze daar ook haar LL.M in Globalisation and Law. Hierop volgde zij een advanced master in Europese politieke studies aan het Europacollege te Brugge.

Tijdens haar studies in Maastricht participeerde Barbara in het Honoursprogramma van de faculteit. Ze was Nederlands finaliste in de Louis M. Brown Client Counseling Competition (2008) en Europees winnaar in de ELSA WTO Moot Court (2010). Binnen het Europa Instituut coordineert zij de rubriek ‘Europees Recht’ voor het kwartaalsignaal van het juridische tijdschrift  Ars Aequi.

Extraterritorialiteit van Europese milieuwetgeving binnen de WTO: lessen vanuit mededingingsrecht en internationale mensenrechten?

Binnen haar promotieonderzoek focust Barbara op de extraterritoriale werking van (nationaal) milieubeleid binnen de WTO. Ze bekijkt met name de juridische positie van handelsmaatregelen die bepaalde productiemethodes voorschrijven, zonder dat deze impact hebben op de fysieke eigenschappen van het eindproduct.

Onderwijs

Barbara geeft les in de bachelorvakken Introductie tot Europees Recht (BA1), Europees Recht (BA2-3), European Union Law (LLC). Zij begeleidt ook bachelor- en masterscripties.

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie